Lomi-Lomi Samudra Massage

Lomi Lomi is een zeer oud Hawaiiaans healing ritueel vanuit de oude sjamanistische Ho’omana principes; een spirituele massage voor lichaam, geest en ziel. Een belangrijk onderdeel daarvan is de kunst van liefdevolle aanraking.

Lomi Lomi reikt door alle verschillende lagen van het lichaam; het brengt je weer in verbinding met jezelf

Bij deze prachtige massagevorm wordt hoofdzakelijk met de onderarmen en de ellebogen het volledige lichaam behandeld. De massagetechnieken weerspiegelen de ritmes en bewegingen van sprankelende watervallen en rustgevende oceaangolven.

Samudra is een woord in het Sanskriet en betekent letterlijk: dansen op de golven van de oceaan.

De Samudra massage is een weldaad voor het hele lichaam. Een erg leuke vorm van bindweefselmassage. Door de samenwerking van de voeten, het bekken en de armen wordt het volledige lichaam gebruikt in de beoefening van deze massage. De bewegingen zijn gebaseerd op Tai Chi, wat prachtige en sierlijke bewegingen oplevert. De bewegingen lijken zacht, maar hebben desondanks een erg diepe werking.

De Samudra massage is een heerlijke lichaamsmassage. Ze geeft totale ontspanning, levenskracht, kan pijn verminderen en zorgt voor een grotere weerstand. Deze massage zorgt voor een gezonde groei van lichaam en geest. Het hele lichaam wordt vloeiend behandeld. De massage start vanaf de rug doorvloeiend naar de nek, schouders en de armen. In een vloeiende beweging gaat men over naar de achterkant van de benen. Hierna draait men naar de voorkant voor de behandeling van de voorkant van de benen, de buik en de armen. Je kunt de Samudra massage zien als de uitvoering van een dansritueel met de onderarmen op het volledige lichaam. 

ALOHA