Trauma Release Breathwork TRB®

Laat je door middel van BRTT (Body Remembers Trauma Therapy) en TRB (Trauma Release Breathwork) meenemen
op een diepe innerlijke reis. We verkennen het lichaamsgeheugen en we gaan op zoek naar alle spanning die in het lichaam is opgeslagen, naar opgeslagen emoties en energie. Deze reis stelt je in staat om diep verborgen emoties, (langdurige) stress en traumatische pijn ruimte te geven, aan te kijken en te releasen.

Het is een toegewijde reis naar het bevrijden van jezelf en van de last die je al die tijd hebt gedragen. Het opent deuren naar herstel en zelfontwikkeling waarbij je de kans krijgt om de kracht van je lichaam en geest te ervaren in het overwinnen van diepgewortelde uitdagingen.

Wat is breathwork & trauma release?

De meeste mensen die bekend zijn met breathwork, kennen het als een sessie verbonden ademen. Met verbonden ademen open je als het ware je ademhalingssysteem. De pauze tussen het in en uitademen wordt weggelaten. Je krijgt meer zuurstof binnen dan normaal. Dit maakt van alles los in je hoofd en in je lijf. Er kunnen emoties, angst of oud zeer los komen.

Ik maak gebruik van BRTT en TRB 7 verschillende ademhalingstechnieken en lichaamsgerichte oefeningen gedurende een sessie. Een sessie breathwork waarbij gebruik wordt gemaakt van de combinatie BRTT en TRB wordt vaak als dieper, intenser, heftiger en helender ervaren dan een sessie verbonden ademen.

THE BODY REMEMBERS TRAUMA THERAPY BRTT®

 

Helpt je toegang te verkrijgen tot het lichaamsgeheugen van het trauma.

BRTT is een lichaamsgerichte techniek die jou helpt om chronische spanning los te laten. De dagelijkse spanning of uit het verleden die jij niet onder woorden kan brengen, omdat het vaak opgeslagen ligt in je onbewustzijn. Dit zorgt ervoor dat je levensenergie weer gaat stromen. Net zoals dieren de behoefte hebben om de spanning weg te trillen is dit ook de perfecte methode voor mensen.

Opgeslagen spanning en trauma’s in het lichaam liggen vaak opgeslagen in de PSOAS-spier. Deze spier reageert als eerste wanneer je in de vecht, vlucht of bevries modus komt. Deze spier zit in het bekkengebied en bevind zich tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderzijde van de wervelkolom. Het verbindt letterlijk het boven- en onderlichaam.
Tijdens de sessie wordt de PSOAS-spier geactiveerd waardoor je d.m.v. lichaamseigen trillingen de spanning weg trilt. Het is echt bijzonder om te ervaren dat jij zelf in staat bent om jezelf te helen.

Door met aandacht te werken in dit gebied kunnen spanningen en chronische pijnen worden aangekeken, doorvoeld en losgelaten worden. Geleidelijk komt er bewustwording, herstel en bevrijding waardoor er balans kan gaan plaatsvinden.

 Waarom?

Helaas verliezen mensen in deze maatschappij langzaam het vermogen om hun zenuwstelsel te ontladen en te resetten na een heftige gebeurtenis. Daar waar dieren na een stressvolle of traumatische ervaring hun lichaam losschudden en trillen, bevriezen de meeste mensen. Vervolgens proberen we ons zo snel mogelijk te herstellen om weer naar ‘behoren’ te kunnen functioneren in de maatschappij. We stoppen ervaringen, trauma’s en moeilijke gebeurtenissen het liefst zo diep mogelijk weg, maar helaas; het lichaam vergeet niks.

Wanneer?

• Heling van trauma

• Loslaten van moeilijke ervaringen en gebeurtenissen

• Loslaten van beklemmende emoties

• Vermindering van verlatingsangst en bindingsangst

• Vermindering van angsten en fobieën

• Vermindering van symptomen van PTSS

• Bevrijding van plaatsvervangend trauma

• Vermindering van emotionele reacties

• Verlichting van chronische fysieke aandoeningen

• Vermindering van lichamelijke klachten zoals migraine, rug- nek- en schouderklachten

• Verlichting van stress

• Versterking van de persoonlijke veerkracht

• Verbetering van de slaapkwaliteit

• Verbetering van het libido


Heb je vaak dat knagende verdriet, boosheid, walging, angst gevoeld, dat diep van binnen lijkt te sluimeren, klaar om eruit te breken?

De BRTT en Trauma release sessies, helpen jou op een veilige manier om deze emoties te omarmen en volledig te uiten.

Heb je jezelf lang genoeg klein gehouden, bang om je ware zelf te tonen aan de wereld? Het is tijd om uit die beperkende cocon te breken en jezelf te bevrijden.

De ademsessie helpt je om barrières te doorbreken en je ware potentieel te omarmen.

En wat als woede je overweldigt en je het gevoel hebt dat je het eruit wilt slaan?

Laat de BRTT en Trauma release sessies je helpen bij het kanaliseren van die energie op een gezonde en helende manier.

Het onderdrukken van deze diepgewortelde emoties kan leiden tot ontregeling van je zenuwstelsel, resulterend in vermoeidheid, stress, slechte slaap en prikkelbaarheid.

De sessie bevindt zich in een veilige ruimte waar je je emoties kunt omarmen zonder woorden, simpelweg door te ademen en te voelen.

De voordelen van onze ademsessies zijn overweldigend. Ze verbeteren je slaap, openen je hart, helpen bij het doorbreken van fysieke en mentale blokkades, verminderen stress en versterken je immuunsysteem.

Je lichaamsbewustzijn zal groeien en je zult vol nieuwe energie je levenspad vervolgen.

Dus waar wacht je nog op? Geef jezelf toestemming om te ademen, te voelen en te genezen.

Ontdek de transformerende kracht van adem als jouw medicijn voor innerlijke rust, gezondheid en welzijn.

Gun jezelf dit mooie cadeau en laat je vrij van fysieke en mentale klachten.